MIÉRT és MINEK

/Kép: Karen Hale: Fresh perspective/

Belevágok

Sűrűsödik körülöttem a levegő – a tér és az idő. Pár héten belül ötven éves leszek. Na itt is van kapásból az első szó, amit nehéz volt leírni. Kábé tíz éve nyüstölöm magam azzal, hogy felvállaljam aki vagyok, ahogy vagyok. Barátkozom a külsőmmel és a belsőmmel, a gondolataim és az érzéseim ellentmondásosságával. Eljött a puding próbája. Szeretném kipróbálni, milyen lehet nyílt tekintettel meztelenül végigsétálni az Erzsébet-hídon (A miniszter félrelépből származó kép, ha jól emlékszem). Kiömlök hát ide, szívemből, őszintén, ruhátlanul és álca nélkül. Végigsétálok, nézzetek nyugodtan. A szégyenlősségemmel, ami tagadhatatlanul létező kísérőm a sétán, megküzdok majd, bízzátok rám. 
Szeretnék megküzdeni az örökké susmorgó, mindent aláásó és széjjelporlasztó, halkuló ugyan, de alább nem hagyó minekemmel is. Andris fiamra fogok hivatkozni magamban, aki a Lauderban az alsós önértékeléseibe néhány jófej tanárral megáldott tantárgyához rendre ezt írta: “Szeretem a törit, mert jó”. Ma már kezdem elhinni, hogy ennyi épp elég ahhoz, hogy legyen. Szeretek írni, mert jó. Ti pedig majd teszitek vele, ami nektek jó. 
A blognak van gyakorlati apropója is, amire azért szokott szükség lenni. Ha például nincs az a toszkánai jógatábor négy és fél évvel ezelőtt, sose szokom át az e-cigire. De visszatérve: a nővéremtől kaptam egy repülőjegyet Amerikába – nem kell aggódni/örülni, retúr – és amint betöltöm az ötvenet, elindulok. Zarándokútra készülök, bármit is jelentsen az. Mindenesetre azt várom, hogy százszorosan átlépjek a komfortzónámon és kitáguljak akkorává, hogy befogadjak egy negyed kontinenst. A messzeségét, a másságát, a szabadságvággyal vegyített trumpságát, a szépségével és a globalizált csúfságával és a lakóival mind. És rajtuk keresztül magamat, kitágulva. 

MIÉRT és MINEK” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s