Fokozódó helyzet

A zsúfolt napok forralnak bennem egy halom témát. Ide teszek egy vázlatot, amit csak később fogok tudni kibontani. Egyelőre alig van időm és a helyzet a következő napokban csak fokozódni fog. De vissza fogok térni, amint lesz némi levegővétel. (Mondjuk a tizenórás repülőúton.?)

A sorbanálló gondolatok, hogy el ne felejtsem: kommuna építés; miből élek és mennyi áldozatot hozok, szabályozott szabadság, anyám, hegymászás, kapcsolatok és a small talk; apróságoktól válik befejezetté a nagy projekt – biztos már most elfelejtettem valamit, mert leragad a szemem.

Addig összegyűjtöttem nektek pár eszméletlenül sűrű és tartalmas nap fotóit kommentárokkal. Szeretettel.

Joshua tree nemzeti park. A tó melletti hegyet megmásztuk. A többit csodáltuk és közben visszavágytunk a magasba.
Igazi kihívás volt mászni. Némelyik szakasz könnyen fölszökellős, a sziklák zöme azonban minden izmomat, egyensúlyérzékemet és kreativitásomat igénybe vette.
Az első képen maga a Joshua tree kicsiny változata, ebből cseperedik szerteágazó fává. Valójában liliom fajta, törzse nincs, csak szára, a látszat ellenére. Belül üreges, könnyen korhadó. A negyedik képen egy élősködő, szebb, mint a sivatagi tövises kóró, amit fölzabált.
Noah Purifoy szobrai kilencvenes évek végéből, hulladékokból
Shari Elf szobrai hulladékokból szintén.
Shari Elf udvara. A specialitása a sokatmondó feliratok gyártása használt ruhákra. Kedvencem: “what stands in the way is the way”.
Western kocsma egy western faluban. A falán világhírű fellépők dedikált fotóinak sora.
Western falu
Lakóházak a western falu szomszédságában
Divat a retro azon a környéken.
Épp az ellentéte a hippi világnak: Palm Springs-i gazdag negyed, extrém luxus házakkal. Középen az építkezés. Beton alap, színtiszta fa szerkezetű házak. A biciklin defektet javítottunk, sikerrel. Bizonyíték rá a további fotók.
Marokkói stílusú fogadó. A számtalan zegzugos intim helységével álmaim háza, már biztosan tudom. Sok odafigyelés rejlik a részleteiben.
Idylwild – pihenőhely a fenyveserdő tetején 3200 lakossal. Ezekből kettőhöz látogattunk. Mesés, eddig csak filmekben látott nagyonkisvárosi életforma és élettér.
Idylwild nem lakott területei.
Na ez kérem egy olyan üzlet hálózat, ahol szó szerint mindent lehet kapni másodkézből. Magyarul úgy hívnánk, turi. Óriási kultúrája van, mind a szegény, mind a gazdag rétegnél népszerű. Mentalitást, hozzáállást feltételez. Az itt vásárolók vagy rászorulók, vagy keményen hátat fordítanak az ész nélkül konzumáló társadalmi szokásoknak. A személyes tárgyak ugyanúgy újrahasznosítandók, mint a műanyag.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s